top of page
WhatsApp Image 2023-10-22 at 20.48.29.jpeg

Onze Chiro wilt een plek zijn voor ELK kind. Jammergenoeg heeft niet elk gezin de financiële middelen voor een jeugdbeweging.

Daarom delen we hieronder wat je kan doen om de prijs te verlagen. Schaam je niet om met de groepsleiding te delen waar je mee zit. We kijken met plezier mee hoe jouw zoon/dochter ook kan deelnemen.

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken, kan je  een formulier opvragen bij jouw mutualiteit. Dit kan je meenemen op een Chirozondag en afgeven aan de groepsleiding. Zij vullen het in zodat jij de aanvraag terug kan afgeven bij jouw mutualiteit.

Elk jaar kan je vanaf mei een  fiscaal attest ontvangen van ons.
Ouders kunnen een belastingvermindering krijgen voor de kosten die ze maken voor de opvang van hun kinderen. Dat geldt dus ook voor onze kampen. De belastingvermindering geldt alleen voor kinderen jonger dan 14 jaar en voor kinderen met een zware handicap jonger dan 21 jaar.

Financiële tegemoetkomingen van de mutualiteit 

Fiscaal attest

Uniform 

Bij een jeugdbeweging hoort natuurlijk ook een uniform. Om de prijzen te drukken vragen we om een t-shirt aan te kopen.

Wilt jouw kind ook graag een Chirotrui dan kan deze aangekocht worden, maar zonder verplichting. 

Voor een volledig uniform verwijzen we graag naar de Facebookgroep; "wisselkoers Chirokledij" of naar onze eigen tweedehandskast.

Steun op maat

De inschrijving, een weekend, het kamp, een uniform,...? De prijzen kunnen snel oplopen
Als je al krap bij kassa zit komen die extra kosten niet altijd handig uit. Daarom moedigen we je graag aan om het gesprek aan te gaan met de (groeps)leiding. Samen kunnen we op zoek gaan naar verschillende oplossingen bv. met een betaalplan.

 

bottom of page